Logo Deutch bitte
 
 

Thord & Ulla Nordstedt · Gammalrud · 546 93  UNDENÄS · Tfn 0505-240 02 · Fax 0505-241 20 · Mobil 070-573 66 79 · E-post thord.nordstedt@gammalrud.se

     
 
  gårdsmejeri  
 
 
     
 
     
 
  Start » Gårdsmejeri  
 
 
 
Gårdsmejeriet

Vi har renoverat gårdens mejeri. Mejeriet är en röd tvåvåningsbyggnad i trä. Övervåningen består av ett stort rum med trägolv. Där finns sovalkover för 6 personer och ett badrum med dusch och toalett.

På nedervåningen finns en hall och ett litet kök med trinett. Köket är utrustat för 8 personer och har mikrovågsugn, kaffebryggare och vattenkokare. Det stora rummet på nedervåningen är möblerat med rustika möbler i rotting - en soffgrupp och ett matbord med tillhörande stolar. En stor vitkalkad öppen spis finns det här.
Golvet i det här rummet är av handslaget tegel och mycket vackert. Teglet är tillverkat i det gamla tegelbruket i Horn, som ligger strax utanför Skövde.
Det finns en liten TV i huset och gratis WiFi.
Utanför huset finns gräsmatta, trädgårdsmöbler och grill.

 Mejeriet ligger i anslutning till den övriga bebyggelsen på gården, med ungefär en kilometer ner till vår badplats vid sjön Viken. Där har vi både brygga och båthus. De stora passagerarbåtarna, som trafikerar Göta kanal, passerar på sin väg mellan Stockholm och Göteborg. Vackra somrar är småbåtstrafiken ganska livlig.

Det går bra att få låna vår roddbåt eller hyra vår motorbåt och fisken lär nappa ibland. För att fiska i sjön Viken köper man ett fiskekort i ICAaffären i Undenäs. I augusti månad fiskar vi kräftor på gårdens fiskevatten.
   

För fler bilder av inredningen se bildgalleriet


eldstad

 

 

kök

 

stora rummet

 

 

sovrum

 

 

 
 
     
Sidan skapad av Meiro AB